Organogram Word: de ultieme gids voor het maken van een professioneel organigram

Organigram maken

Organogrammen zijn een essentieel onderdeel van elke organisatie. Ze geven een visuele weergave van de hiërarchie en structuur binnen een bedrijf. Met behulp van Microsoft Word kun je eenvoudig en snel een professioneel ogend organogram maken. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van een organogram in Word.

Stap 1: Open Microsoft Word en kies een organogram sjabloon

Om te beginnen, open Microsoft Word op je computer. Ga vervolgens naar het tabblad “Invoegen” en klik op “SmartArt”. Hier vind je verschillende sjablonen voor organogrammen. Kies het sjabloon dat het beste past bij de structuur van jouw organisatie.

Stap 2: Voeg vormen toe en bewerk de tekst

Nadat je een sjabloon hebt gekozen, kun je vormen toevoegen door op de pijlen te klikken. Voeg vormen toe voor elke positie in het organogram en bewerk de tekst door erop te dubbelklikken. Voeg de namen van de medewerkers en hun functies toe aan de vormen.

Stap 3: Pas de stijl en opmaak aan

Om je organogram er professioneel uit te laten zien, kun je de stijl en opmaak aanpassen. Klik op de vormen en ga naar het tabblad “Opmaak” om de kleur, lijndikte en stijl van de vormen aan te passen. Je kunt ook de lettergrootte en -stijl van de tekst aanpassen.

Stap 4: Voeg verbindingslijnen toe

Om de hiërarchie in het organogram duidelijk weer te geven, kun je verbindingslijnen toevoegen tussen de vormen. Klik op de vorm waarvan je een lijn wilt trekken, ga naar het tabblad “Opmaak” en klik op “Verbindingslijnen”. Trek vervolgens een lijn naar de gewenste vorm.

Stap 5: Opslaan en delen

Als je tevreden bent met je organogram, sla het dan op door te klikken op “Bestand” en vervolgens op “Opslaan als”. Kies een locatie op je computer en geef het bestand een naam. Je kunt het organogram ook delen door het te exporteren als een afbeelding of PDF-bestand.

Conclusie

Het maken van een organogram in Word is eenvoudig en snel. Met de juiste sjablonen en aanpassingen kun je een professioneel ogend organogram maken dat de structuur van jouw organisatie duidelijk weergeeft. Volg de bovenstaande stappen en maak vandaag nog een organogram voor jouw bedrijf!

Plaats een reactie