Hoe maak je een organigram

Organigram maken

Organisaties zijn vaak complexe structuren met verschillende afdelingen, teams en functies. Om een duidelijk overzicht te krijgen van de hiërarchie en verantwoordelijkheden binnen een organisatie, kan het handig zijn om een organigram te maken. In dit artikel leg ik je uit hoe je een organigram kunt maken en waar je rekening mee moet houden.

Stap 1: Bepaal de structuur van het organigram

Voordat je begint met het maken van een organigram, is het belangrijk om de structuur van de organisatie in kaart te brengen. Denk na over de verschillende afdelingen, teams en functies binnen de organisatie en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Bepaal ook wie de leidinggevenden zijn en wie er onder hen rapporteren.

Stap 2: Kies een geschikt programma

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar waarmee je een organigram kunt maken, zoals Microsoft Visio, Lucidchart en Canva. Kies een programma dat het beste bij jouw wensen en behoeften past en waar je comfortabel mee kunt werken.

Stap 3: Voeg de elementen toe

Begin met het toevoegen van de verschillende elementen aan het organigram, zoals de namen van de medewerkers, hun functies en de afdelingen waar ze werkzaam zijn. Gebruik hiërarchische vormen, zoals rechthoeken of cirkels, om de structuur van de organisatie weer te geven.

Stap 4: Verbind de elementen

Verbind de verschillende elementen in het organigram met lijnen om de hiërarchische relaties tussen de medewerkers en afdelingen weer te geven. Gebruik verschillende kleuren of stippellijnen om onderscheid te maken tussen verschillende niveaus in de organisatie.

Stap 5: Voeg extra informatie toe

Naast de namen en functies van de medewerkers, kun je ook extra informatie toevoegen aan het organigram, zoals contactgegevens, foto’s en verantwoordelijkheden. Dit kan helpen om het organigram nog duidelijker en informatiever te maken.

Stap 6: Controleer en bewerk het organigram

Nadat je het organigram hebt gemaakt, is het belangrijk om het goed te controleren op eventuele fouten of onduidelijkheden. Zorg ervoor dat alle informatie klopt en dat de structuur van de organisatie op een heldere manier wordt weergegeven. Indien nodig kun je het organigram nog bewerken en aanpassen.

Stap 7: Deel het organigram

Als het organigram helemaal naar wens is, kun je het delen met de rest van de organisatie. Dit kan helpen om de communicatie en samenwerking binnen de organisatie te verbeteren, doordat medewerkers een duidelijk overzicht hebben van de structuur en verantwoordelijkheden.

Door het volgen van deze stappen kun je op een eenvoudige en overzichtelijke manier een organigram maken voor jouw organisatie. Het kan een handig hulpmiddel zijn om de structuur en hiërarchie binnen de organisatie inzichtelijk te maken en de communicatie te verbeteren.

Plaats een reactie