Organigram maken Google Docs

Organigram maken

Heb je ooit geprobeerd om een organigram te maken voor je bedrijf of organisatie? Het kan een behoorlijk tijdrovende taak zijn, vooral als je niet de juiste tools tot je beschikking hebt. Gelukkig is er een eenvoudige en efficiënte manier om een organigram te maken: met behulp van Google Docs. In dit artikel zullen we je stap voor stap laten zien hoe je een organigram kunt maken met Google Docs.

Wat is een organigram?

Een organigram is een visuele weergave van de hiërarchie en structuur van een organisatie. Het laat zien hoe de verschillende afdelingen, teams en individuen met elkaar verbonden zijn en wie verantwoordelijk is voor welke taken en beslissingen. Een organigram kan helpen om de communicatie en samenwerking binnen een organisatie te verbeteren en duidelijkheid te scheppen over de rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers.

Waarom een organigram maken in Google Docs?

Google Docs is een gratis online tekstverwerkingsprogramma dat wordt aangeboden door Google. Het biedt tal van handige functies en tools, waaronder de mogelijkheid om eenvoudig diagrammen en grafieken te maken. Door een organigram te maken in Google Docs, kun je gemakkelijk samenwerken met collega’s, het organigram delen en bewerken in real-time en het opslaan in de cloud voor toegang vanaf elk apparaat.

Hoe maak je een organigram in Google Docs?

Hier zijn de stappen die je moet volgen om een organigram te maken in Google Docs:

1. Open Google Docs en maak een nieuw document aan.
2. Ga naar het menu “Invoegen” en selecteer “Afbeeldingen”.
3. Kies de optie “Tekening” en vervolgens “Nieuw”.
4. Tekenen het organigram met behulp van de verschillende vormen en lijnen die beschikbaar zijn in de tekenhulpmiddelen.
5. Voeg de namen en functies van de medewerkers toe aan de juiste posities in het organigram.
6. Sla de tekening op en voeg deze toe aan je Google Docs-document.

Handige tips voor het maken van een organigram in Google Docs

– Gebruik verschillende kleuren en vormen om de verschillende afdelingen en niveaus in het organigram te onderscheiden.
– Voeg pijlen toe om de hiërarchische relaties tussen medewerkers aan te geven.
– Maak gebruik van de uitlijnfuncties in Google Docs om ervoor te zorgen dat het organigram er netjes en georganiseerd uitziet.
– Gebruik de deelopties in Google Docs om het organigram te delen met collega’s en samen te werken aan eventuele wijzigingen.

Conclusie

Het maken van een organigram in Google Docs is een eenvoudige en effectieve manier om de structuur en hiërarchie van je organisatie in kaart te brengen. Met de handige tools en functies die Google Docs biedt, kun je snel en gemakkelijk een professioneel ogend organigram maken en delen met collega’s. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak vandaag nog een organigram in Google Docs!

Plaats een reactie