Organigram maken online

Organigram maken excel is het onderwerp van dit artikel. Moet je een organigram maken om een interne bedrijfsstructuur duidelijk weer te geven, maar heb je geen idee hoe dit het best kan doen? Dan is dit artikel interessant voor jou.

Voordelen van organigram maken in Excel

Het maken van een organigram is namelijk niet moeilijk, maar je moet natuurlijk wel eerst weten waar je moet zijn. Er zijn verschillende online tools die gebruikt kunnen worden om een organigram te maken, maar er zijn zo veel van dit soort tools dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Velen weten echter niet dat je ook gemakkelijk een organigram kan maken in Excel. De meeste mensen hebben Excel toch wel op hun computer staan, dus het zou omslachtig zijn om een online tool te gebruiken als je ook gemakkelijk een goede organigram kan maken in Excel.

SmartArt in Excel gebruiken

In Excel kun je namelijk gebruik maken van verschillende SmartArt-afbeeldingen, waarin je op verschillende manieren een organigram kan vullen en vormgeven. Het maken van een organigram in een SmartArt-afbeelding is erg gemakkelijk. Je selecteert de tab ‘SmartArt’, je kiest de functie Organigram, of in de Engelse versie van het programma ‘Hierarchy’ en je kan direct jouw gewenste ontwerp kiezen. Zo kun je een ontwerp kiezen die bij de huisstijl van jouw rapport of te beschrijven organisatie past. Na het kiezen van een ontwerp kun je direct starten met het invullen van het organigram. Uiteraard kun je bij het invullen van een organigram gemakkelijk vakjes verwijderen of toevoegen, zodat jouw organigram perfect aansluit op de interne organisatiestructuur van de beschreven organisatie.